Beschrijving: Beschrijving: kunstmarkt Bergen 5

 

kunstmarkten in Bergen

twee zondagentijdens
de Kunst 10daagse

hedendaagse kunst in een sfeervol dorp

 

Klik hier naar:

tijden en data

Contact

Links

Aanmelden voor deelname als kunstenaar

 

 

Beschrijving: Beschrijving: kunstmarkt Bergen 1

 

Beschrijving: Beschrijving: Pijl

 

Kwaliteit en sfeer sinds 1987

In de fraaie omgeving van het oude hart van het kunstenaarsdorp Bergen, strijken tijdens de Bergense Kunst 10daagse rond de ruďnekerk zo’n 30 kunstenaars neer. Het is weer tijd voor de befaamde Bergense kunstmarkten. De geschiedenis grijpt terug tot 1987, toen Cor Schmeits het initiatief namen voor wat uitgroeide tot een landelijk befaamd evenement. Tegenwoordig organiseren Theo van Dijk en Paul Marselje de markten.

 

De goed gevulde kramen bieden de bezoekers een ruime variatie in stijl en techniek. Schilders, tekenaars, grafici, sieradenmakers en keramisten; ze zijn allemaal te bewonderen in de schaduw van de oude toren. En er is eerlijke straatmuziek van hoog niveau.

 

Geen markt is volledig hetzelfde. Veel kunstenaars wisselen. Ieder jaar zijn er tientallen nieuwe gezichten. Hoe dan ook wordt het weer een kunstzinnig feestje daar in het dorp tussen polder en duinen.

Tijden en data

11 tot 17 uur (opbouw vanaf 09:30 uur)

 

Contact

(niet bellen, maar mailen, behalve tijdens de markten)

Paul Marselje

Denys van Hullelaan 30, 2015 GN  Haarlem

06 – 10 66 73 84 (alleen tijdens marktdagen; verder alleen e-mail)

paulmarselje@gmail.com

Theo van Dijk
t.dijk87@upcmail.nl
06-229 11 258 (alleen tijdens marktdagen; verder alleen e-mail)

 

Beschrijving: Beschrijving: Pijl

Aanmelden voor deelname als kunstenaar aan de zomermarkten

 

Er is erg veel belangstelling om op de Bergense kunstmarkten een kraam te krijgen. Daarom is er sprake van een selectie op basis van kwaliteit en passendheid. Voorwaarde voor deelname is in elk geval dat iemand zelf de kunstenaar is die de werken heeft gemaakt en niet deelneemt aan andere kunstmarkten in Bergen.

 

Iemand die op de markt wil staan moet ons informeren over wat men voor werk maakt, welk ervaring men heeft, waar het werk te zien is geweest, met afbeeldingen laten zien wat het werk inhoudt en eventueel (als men al op markten heeft gestaan) hoe de kraam er uitziet. Wij willen ook het adres van een eventuele website weten.

 

Het E-mailadres is paulmarselje@gmail.com

Bellen wordt niet op prijs gesteld.

 

De zomermarkten worden meestal (dus soms niet) gehouden op de laatste twee vrijdagavonden van juli en de eerste drie van augustus. De opbouw door kraamhouders is dan vanaf 16 uur. Kramen die om 17 uur nog niet bezet zijn worden aan anderen verstrekt zonder het recht van terugbetaling voor de aanvankelijke kraamhouder. Opruimen is pas toegestaan vanaf 22 uur. De marktleiding geeft daarbij bindende aanwijzingen wie zijn auto mag halen op welk moment.

 

Je kunt voor zomermarkten inschrijven tot 1 maart. Aanmelders ontvangen daarna eventueel een uitnodiging voor één van de vijf markten. Wie geen uitnodiging ontvangt of niet is geselecteerd ontvangt daarvan geen bericht.

 

Beschrijving: Beschrijving: Pijl

Links

Kunstmarkten Spaarndam

 

Paul Marselje

 

Beschrijving: Beschrijving: Pijl