Marselje Paul 141123-150png - rek tekst web

               

Denys van Hullelaan 30

2015 GN  Haarlem  HOLLAND

023 – 524 10 28

06 – 10 66 73 84

info@marselje.nl

 

korte biografie

discografie, bestellingen

NIEUW: ‘Een ander gezicht’
(met teksten)

‘Daar woon je’ (met teksten)

‘Daar woon je’
tekst met akkoorden

‘Spoor 3a’ (met teksten)

Spoor 3a
tekst met akkoorden


.

Zaterdag 18 november 2017, 20u, Taverne de Waag, Haarlem

50 jarig artiestenjubileum Paul Marselje

 

Paul Govert de Roos breed

Er is een reden om een feestje te vieren. 1967, de Haarlemse Waagtaveerne: Paul Marselje treedt voor het eerst op. Gitaar, liedjes. Het klikte tussen hem en het publiek.


Nu, 50 jaar later, keert hij op uitnodiging terug naar de Waag om te laten horen wat er in die jaren gebeurd is. En dat is veel. In het begin durfde hij er zijn eigen liedjes niet te zingen. Vanaf het moment dat hij dat wel deed ging het snel, trok hij al zingend het land door en was vaak live op de radio te horen.

In de Waag is het zaterdag 18 november ontspannen. Je kunt niet reserveren en het is niet al te groot, dus kom op tijd! De pet gaat na afloop rond. Dan is ook zijn laatste album te koop. Op dat album, 'Een ander gezicht', zijn naast hem prima muzikanten te horen, zoals Marcel de Groot, Egon Kracht, Peter Schön en Jolanda Traarbach.

Toch gaan de gedachten ook terug naar de begintijd, naar zijn eerste plaat 'Spoor 3a', genoemd naar zijn allereerste liedje, waar nog steeds bij optredens om gevraagd wordt.

Taverne De Waag kan je vinden in het historische pand 'De Waag', op de hoek van het Spaarne en de Damstraat, prachtig gelegen in het centrum van Haarlem.
de nieuwe CD ‘Een ander gezicht’

 

front

Er is een nieuw album van Paul Marselje, de troubadour uit Haarlem. Er werkten een keur aan bekende vakmensen mee, zoals gitarist Marcel de Groot, bassist Egon Kracht, pianist Peter Schön en producer/technicus JP Exalto. Marselje schreef twaalf van de nummers zelf, een dertiende nummer is een bewerking van een kinderliedje van Nol Ploegmakers en de veertiende vertaalde hij uit het Frans, een lied van Georges Moustaki. Het is een mix van romantische, beschouwende en vrolijke nummers. Bij veel nummers is een strijkkwartet te horen en er staan twee duetten op, waarbij hij samen zingt met de Haarlemse zangeres Jolanda Traarbach. Vrijwel alle opnames vonden plaats in de Helmbrekerstudio. De fotografie werd verzorgd door Govert de Roos.

Het was al weer tien jaar geleden dat er een album van Marselje uitkwam, dus vond hij het de hoogste tijd. Paul keek naar zijn honderden liedjes uit de afgelopen decennia, die nog niet opgenomen waren. Sommige van de veertien gekozen nummers zijn ouder en weer andere gloednieuw. Sommige zijn geschreven over vroegere liefdes. Drie van die liefdes waren bij de presentatie aanwezig en hoorden ‘hun’ liedje voor het eerst. Bij het vinden van de drie speelde een zoektocht van KRO’s TV-programma ‘Memories’ een rol.

Het album is te bestellen bij platenwinkels, Bol.com en (goedkoper) via deze site.
Het is te horen op I-Tunes en Spotify.

·  Marcel de groot (gitaar)

·  Egon Kracht (contra bas)

·  Peter Schön (piano)

·  Jolanda Traarbach (zang)

·  strijkkwartet o.l.v. Egon Kracht; viool: Noortje Braat en Laura Bruggen, altviool: Tom Moonen, cello: Diederik van Dijk

·  Productie: JP (Jan Pieter) Exalto

·  Studio Helmbreker, Haarlem april-mei 2014

·  Haarlem studio’s, november-december 2014

·  mix: Bart van Poppel / JP (Jan Pieter) Exalto

·  mastering: Frans Hendriks

·  fotografie cover: Govert de Roos, fotografie boekje: Paul Marselje

·  visagie: Yolanda Soniga

·  vormgeving: Chris Beresford

 

you tubeTitels

Tekst en muziek: Paul Marselje, behalve 3

1.    Ik zong voor jou  3:37

2.    Yvonne (Soms zing ik zachtjes je naam)  4:42

3.    De zwerver (Le Métèque) (Georges Moustaki/ Paul Marselje) 2 :43

4.    Een ander gezicht  4:02

5.    Ik zou zomaar (langs de kant van de weg willen gaan zitten)  3:28

6.    Ik zou niet kunnen leven (Zonder jou) (met Jolanda Traarbach) 3:33

7.    Fictievrouwtje  3:08

8.    M’n vader woonde toen in Heemstede  3:50

9.    Ik zal je iets geven (met Jolanda Traarbach) 2:25

10. Marianne  3:45

11. Misschien wel als de zee  4:16

12. De bonte harlekijn (Nol Ploegmakers; bewerking Paul Marselje)  2:53

13. Nooit meer lente  5:14

14. Vannacht ben je bij mij  4:54

 

Studio-impressie

Screenshot 2014-04-19 11.16.1914 05 27 Ik zou niet kunnen leven (1c)

 

Reacties

Wat een mooie nummers. Ik had een paar keer echt tranen in mijn ogen. Prachtig. Tsja, dat zijn van die momenten dat de tekst en de muziek en de zang samen een lading opbouwen en dan komt het opeens bij een noot, een akkoord, een refrein.... (W.M.S.)

 

De CD al een paar keer beluisterd, het verveeld me niets! Het is prachtig en mooi dat je zoiets maar weer gedaan hebt. (E.Z.)

 

Wauw, dat klinkt goed! Vast een fijne cd om vaak te luisteren (D.R.)

 

“Het zijn gezongen gedichten, poëzie van grote klasse: lyriek van hart tot hart.. ..alles wat ik hier verder over schrijf is te veel.”(Erik van der Leij)

 

“Marselje is een rasechte troubadour pur sang. Zijn liedjes zijn doorspekt met nostalgie, heimwee, vreugde, verdriet, liefde, geluk, humor en ironie.” (H Weekblad)