Afbeelding met tekst, schermopname, kleding, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Wie is Paul Marselje
Marselje is meester-vrijmetselaar en oud-voorzittend meester van een vrijmetselaarsloge. Hij had langdurig zitting in het hoofdbestuur van Orde van Vrijmetselaren in Nederland, is lid van de Schotse Ritus en van de Nederlandse Orde der Hoge Graden. Marselje was ook lid van de landelijke werkgroep ter bestudering van vrijmetselaarsrituelen en langdurig voorzittend meester van een kapittel in de Orde der Hoge Graden. Sinds 2010 verzorgt hij de voorlichting van de Nederlandse Orde van Vrijmetselaren. Hij is voorzitter van FAMA, de uitgeverij van de vrijmetselarij.

Marselje (1950) is een ervaren verteller. Hij weet antwoorden op veel van de mogelijke vragen aangaande de inhoud, achtergrond en geschiedenis van de vrijmetselarij. Hij is voorzitter van FAMA, de uitgeverij van de vrijmetselarij. In het dagelijks leven is de oud-wethouder van Haarlem voorzitter van een artsen- en een kunstmarktenorganisatie. In 2015 gaf hij weer toe aan een andere liefde, de muziek. Als singer-songwriter keerde hij in 2015 terug met het goed ontvangen nieuwe album ‘Een ander gezicht’.

 

 

Lezing gaan vaak samen met een rondleiding in een logegebouw

Paul Marselje geeft zijn lezingen, meestal voor volle zalen. Hij vertelt aan de hand van het onderwerp over feiten, fictie en mysteries van de vrijmetselarij. Aansluitend is er meestal een rondleiding in een rituele ruimte van de vrijmetselaren.

De methode van het werken met symbolen en rituelen krijgt daarbij ruime aandacht. Na de lezing is er gelegenheid om van gedachten te wisselen met de inleider en vaak ook met andere vrijmetselaren over de broederschap en de loges. De lezing eindigt verrassend …